Το 1ο ΕΚ ΒΟΛΟΥ συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Μία ακόμη συμμετοχή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Βόλου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+  με θέμα: «Διεπιστημονικός σχεδιασμός έξυπνης παθητικής κατοικίας – Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και μείωση της ρύπανσης”

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τρία σχολεία:

  1. Πολωνίας (Zespół Szkół Technicznych w Kartuzach, complex of technical schools in Kartuzy)
  2. Γερμανίας (BBS Bersenbrueck in Germany modern school with well-equipped workshops teaching constructions, electrics, mechatronics and electronics) και
  3. Ελλάδας (1ο ΕΚ Βόλου)

Σκοπός του προγράμματος  είναι:

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να σχεδιαστεί η κατοικία του μέλλοντος που θα είναι ένα  παθητικό κτίριο που θα χρησιμοποιεί έως και 90% λιγότερη ενέργεια για θέρμανση ψύξη και ηλεκτρική ενέργεια.

Η λειτουργία των Παθητικών Κτιρίων έχει μειωμένες απαιτήσεις εξόδων, ενώ παράλληλα το κόστος κατασκευής τους είναι εκπληκτικά προσιτό. Επιπρόσθετα, η επένδυση αυτή στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολλαπλά φθηνότερη και μακροπρόθεσμα αποδοτικότερη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 18 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί του 1ου Βόλου που έχει εμπειρία στην διαχείριση δικού του Φωτοβολταϊκού πάρκου και επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατασκευές, και προγράμματα αυτοματισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *