Εκπαίδευση καθηγητών του 1ου Ε.Κ. Βόλου στη Μ. Βρετανία και στην Ισπανία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο κινητικότητας προσωπικού στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με θέμα «Παραγωγή διδακτικού υλικού μέσω οπτικοακουστικών μέσων και χρήση ΤΠΕ» και με τη συμμετοχή 16 εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου σε δύο ροές, στο Portsmouth της Μ. Βρετανίας και στη M?laga της Ισπανίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα υποστήριξης και βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου που παρέχει το δημόσιο επαγγελματικό σχολείο και παράλληλα ουσιαστικής ενίσχυσης του εκπαιδευτικού στην αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής του στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες καθηγητές εκπαιδεύτηκαν πάνω στον σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού (παρουσιάσεις, βίντεο, κλπ) με τη χρήση κατάλληλων και σύγχρονων συσκευών, τεχνολογιών και διαδικασιών (οπτικοακουστικά μέσα και λογισμικά Η/Υ).

Η κινητικότητα, πέρα από την εκπαίδευση με τη μορφή σεμιναρίων, περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια και επισκέψεις, με επακόλουθο αφενός την εμβάθυνση στο πεδίο της ψηφιακής παραγωγής εκπαιδευτικού εποπτικού υλικού και αφετέρου την ανάπτυξη από τους συμμετέχοντες πρόσθετων δεξιοτήτων και δημιουργικών τεχνικών, αλλά και χρήσιμων διοικητικών και οργανωτικών πρακτικών.

Κοινή εκτίμηση αποτελεί το γεγονός ότι επιτεύχθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι προσδοκώμενοι στόχοι και βασική επιδίωξη είναι πια η ενσωμάτωση στη σχολική τάξη της γνώσης που αποκτήθηκε, καθώς και η διατύπωση προτάσεων, που σε συνδυασμό με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, θα καταστήσουν πιο ελκυστική και αποτελεσματική την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *