Το παρόν και το μέλλον του Ραδιοφώνου ως μέσο μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας (video)

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Μέρες Ραδιοφώνου” οργανώθηκε ανοικτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου, την ΕΡΤ Βόλου και το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου, σε συνεργασία με τον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ Βόλου και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας.

Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος έγινε τιμητική αναφορά στους ανθρώπους του ραδιοφώνου Γιώργο Καφενταράκη, Κωνσταντίνο Τσάτσο και Χρήστο Παπαβασιλείου από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου.

Στη συνέχεια έγινε ειδική αναφορά στο έργο του εκπαιδευτικού Χρήστου Καλαντζή (φιλόλογος-νομικός) ο οποίος επιβραβεύτηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την προσφορά του στην ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης μέσω του ραδιοφώνου. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κ. Καλατζή ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Πριν την έναρξη της συζήτησης έγινε επετειακή αναφορά στον ρόλο του ραδιοφώνου και στην επιβολή της Δικτατορίας του 1967 σε επιμέλεια του Βασίλη Πέτση (ΕΡΤ Βόλου).

Τη συζήτηση συντόνισε ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου, πρόεδρος Φίλων Μουσικής Βόλου.

Ομιλητές – εισηγητές:
Νίκος Τσιμπίδας: Δημοσιογράφος (Προϊστάμενος Ραδιοφώνου και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ)
Φρόσω Παύλου: Δημοσιογράφος (Συντονίστρια ΕΡΤ Βόλου)
Γιώργος Μπακίρης: Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Διαφημιστής & App Developer
Κώστας Αμυγδαλίτσης: Εκπαιδευτικός (Ηλεκτρονικός) 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ο ΕΚ Βόλου.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *