«Η Θεια Κακίστρω» από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας ηχογραφώντας το θεατρικό που οι ίδιοι οι μαθητές έγραψαν με τη βοήθεια και τη στήριξη του φιλολόγου τους, Διονύση Λεϊμονή στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Τίτλος του θεατρικού: «Η θεια Κακίστρω» μια γυναίκα εντελώς μόνη στη ζωή, που τα τελευταία χρόνια ζει μόνη στο αρχοντικό της ξεκομμένη πα? τους γείτονες της, κλείνοντας τα αυτιά της στους μετανάστες που έχουν γεμίσει την αυλή της.Παραμονή Χριστουγέννων έρχεται αντιμέτωπη μέσα από έναν παλιό καθρέφτη με τον άλλοτε καλό εαυτό της κι έτσι συνειδητοποιεί την καταδίκη να μην έχεις κανέναν στη ζωή και να μην αγαπάς ούτε τον εαυτό σου, ίσως είναι η τελευταία της ευκαιρία να ανοίξει την καρδιά της.
Την ιστορία συνέγραψαν οι μαθητές Νάντια Αγιώτη, Γιώργος Γεωργόπουλος, Μαργαρίτα Ζεμπίλα, Στέλιος Αγιώτης, σοφία Γιαννακοπούλου, ενώ ομάδα μαθητών κατασκεύασε τα σκηνικά, όταν  το έργο παρουσιάστηκε στη χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή τον Δεκέμβρη του 2015.

Ακούστε το έργο

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Νάντια Αγιώτη (Κακίστρω), Σοφία Γιαννακοπούλου (Καλίστρω), Δήμαρχος Μαγκαφούνιας (Γιάννης Βλάχος), Γραμματέας Δημάρχου (Βαγγέλης Γκόρας), Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Ζερβαλίδης (παιδιά), Κριστιάν Αποστολόβσκη, Γκιλμπέρτα Λάσκου, Γιώργος Ζερβαλίδης, Βαγγέλης Γκόρας, Αλεξάνδρα Γκιούρκη, Νίκη Δεληκωνσταντή και Γιάννης Δομένικας (μετανάστες). Αφηγητές: Νίκος Κολημήτρας και Βικτώρια Κατσαμάγκα.

Την ιστορία έντυσε όμορφα με ήχους η μουσικός του σχολείου, Κατερίνα Τσατάλα.

Η ηχογράφηση έγινε στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου. Θερμές ευχαριστίες όλων μας στον  Κώστα Αμυγδαλίτση, ο οποίος ανέλαβε τη μίξη ήχου και την τεχνική επιμέλεια του θεατρικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *