Απολογισμός προγράμματος Erasmus +

Για δεύτερη συνεχή χρονιά  15 μαθητές της ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων και  των Τεχνικών Εγκαταστάσεων Φωτοβολταϊκών  Συστημάτων εκπαιδεύτηκαν στο 1ο ΕΚ Βόλου από καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές από το Zespol Technicznych της Πολωνίας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ παρακολούθησαν  πρόγραμμα ειδίκευσης και εκπαίδευσης στο σχολείο μας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικά αλλά και εργαστηριακά μαθήματα στους τομείς των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του αυτοματισμού και της διαχείρισης- συντήρησης Φωτοβολταϊκού πάρκου.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Alicja Bienczyk και τον καθηγητή Damian Syldatk και εκτός από το σχολείο επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Μακρινίτσας, Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Στα πλαίσια των αμοιβαίων σχέσεων των δύο σχολείων Έλληνες μαθητές θα επισκεφτούν το Πολωνικό σχολείο και θα εργαστούν σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Στο τέλος του προγράμματος παραχώρησαν συνέντευξη στον Νίκο Κοντονάτσιο μιλώντας για τις εμπειρίες τους. Τεχνική επιμέλεια Κώστας Αμυγδαλίτσης.

Ο υποδιευθυντής του 1ου ΕΚ Βόλου παρουσιάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φωτοβολταϊκού πάρκου του σχολείου

O εκπαιδευτικός Απόστολος Βαμβάκος με τους Πολωνούς μαθητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *