Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ηχογραφεί

Για δεύτερη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ηχογραφεί στο μικρό studio του εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων 1ου ΕΚ Βόλου. Τέσσερις μαθήτριες, συνοδευόμενες από την εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, επισκέφτηκαν το 1ο ΕΚ Βόλου την Τρίτη 12 Απριλίου και ηχογράφησαν 4 τραγούδια για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

 

Το θεατρικό » Ρωμαίος και Ιουλέτα»  είναι το κύκνειο άσμα του Μποστ. Το έγραψε το 1995 και λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για μια σάτιρα που παρωδεί με μοναδικό τρόπο την πιο διάσημη  ερωτική ιστορία. Με τον ευρηματικό του δεκαπεντασύλλαβο, παίζοντας με τις λέξεις, τα μέτρα, τις αιφνίδιες ομοιοκαταληξίες και τσαλακώνοντας τη γραμματική, ο Μποστ φτιάχνει το δικό του ανατρεπτικό μύθο, θίγοντας ταυτόχρονα πολλά από τα κακώς κείμενα της  σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Οι ήρωες στο πρώτο μέρος του έργου ακολουθούν το σαιξπηρικό μοτίβο για να συναντηθούν σαράντα χρόνια μετά, στο δεύτερο μέρος, σ’ ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον με απρόβλεπτες για όλους εξελίξεις…
Στην παράσταση, που θα δοθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου,  στις 8 μ.μ., στον προαύλιο  χώρο  του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, συμμετέχουν 26 μαθητές. Τα σκηνικά έχουν φτιαχθεί από τους ίδιους και το ΔΗΠΕΘΕ  Βόλου έχει δανείσει τα κοστούμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *