Συνέντευξη στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελένη Μανώλη της ΕΡΤ Βόλου στην εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη”, παραχώρησε ο υποδιευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βόλου Δημήτρης Κόκκινος. Ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε τους ακροατές της ΕΡΤ για την υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας από ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε από το σχολείο και εγκρίθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, οι παιδαγωγικοί στόχοι επικεντρώνονται στην προσπάθεια να:

  • ανακαλύψουν οι μαθητές τις βασικές αρχές του σχεδιασμού ιπτάμενων αντικειμένων.
  • αποκτήσουν ικανότητες σχετικές με τον σχεδιασμό και να έρθουν σε επαφή με τους χώρους της αεροναυπηγικής, της ηλεκτρολογίας, της ηλεκτρονικής, του αυτοματισμού, του προγραμματισμού και της μετεωρολογίας.
  • ανακαλύψουν ευκαιρίες για μια συναρπαστική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία.
  • εμπνευστούν μέσα από τη συνεργασία και να καινοτομήσουν στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής.
  • χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία με ασφάλεια.

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου τετρακόπτερου το οποίο θα εφοδιαστεί με κάμερα και αισθητήρες μετρήσεων μετεωρολογικών δεδομένων.

Στην υλοποίηση του έργου αξιοποιούνται γνωστικά αντκείμενα από διαφορετικά μαθήματα όπως, Πτήση αντικειμένου, Ηλεκτρισμός και ηλεκτρονικά κυκλώματα- Ρύθμιση στροφών.
Ηλεκτροτεχνία – Εργαστήριο ειδικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων – Ηλεκτρικές μηχανές- Εργαστήριο Αυτοματισμών- Ηλεκτρονικές κατασκευές, Αρχές προγραμματισμού, Ροπές και βασικές αρχές μηχανικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *