Συνέντευξη εκπροσώπων Πολωνικής αποστολής Erasmus +

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στην Ελλάδα και στο 1ο ΕΚ Βόλου, δύο εκπρόσωποι της Πολωνικής  αποστολής, ένας εκπαιδευτικός και ένα μαθητής, παραχώρησαν μία μικρή συνέντευξη στον υποδιευθυντή του 1ου ΕΚ, Νίκο Παπαγεωργίου στο web radio του σχολείου. Η αποστολή που αποτελούνταν από  δύο εκπαιδευτικούς και δεκαπέντε μαθητές, φιλοξενήθηκε από το 1ο ΕΚ Βόλου για 15 μέρες, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +.Σκοπός του προγράμματος ήταν η κατάρτιση και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των μαθητών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα στα Φωτοβολταϊκά συστήματα. Ως εκ τούτου, οι προερχόμενοι από την περιοχή Kartuzi της Πολωνίας μαθητές, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στη διαχείριση και συντήρηση του Φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 30KW που είναι εγκατεστημένο στο 1ο ΕΚ Βόλου, αλλά και στον προγραμματισμό PLC συστημάτων.


Στο περιθώριο της επίσκεψης, μαθητές και εκπαιδευτικοί συζήτησαν για το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Πολωνία και στην Ελλάδα , ενώ εκτός από το σχολείο, επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο Μακρινίτσας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, το μουσείο πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα, καθώς και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Βόλου.
Το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας μιας σειράς επισκέψεων μαθητών και καθηγητών μεταξύ των σχολείων βάση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούν

Την τεχνική επιμέλεια της συνέντευξης είχε ο εκπαιδευτικός Κώστας Αμυγδαλίτσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *