Ζήσε Μέρες Ραδιοφώνου

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου  στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΣΕΚ Βόλου (2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας), η εκδήλωση παρουσίασης του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του σχολείου.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του σταθμού, να παρακολουθήσουν οπτικοποιημένο υλικό σχετικό με το χρονικό της δημιουργίας του σταθμού και την ιστορική εξέλιξη του ραδιοφώνου ως μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Παρουσιάστηκε επίσης μία έρευνα των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα σε ένα δείγμα διακοσίων περίπου συμμαθητών τους για τη σχέση τους με το ραδιόφωνο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εμφάνιση επαγγελματιών του ραδιοφώνου με συνδέσεις skype οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους στιγμές από τη ραδιοφωνική τους σταδιοδρομία και τα μικρά μυστικά που οδηγούν στην επιτυχημένη παραγωγή μιας εκπομπής.
Ειδικότερα, και με σειρά εμφάνισης, μίλησαν οι Λιάνα Μαστάθη, παραγωγός μουσικών εκπομπών στον «Pepper 96,6», ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και ο Αντώνης Καρπετόπουλος , αθλητικογράφος στον SPOR FM. O τελευταίος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη δίνοντας τη δυνατότητα στους διοργανωτές της εκδήλωσης να παρουσιάσουν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του ραδιοφωνικού σταθμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε μία σύντομη εισαγωγή στις μεθόδους οργάνωσης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και στον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται.

οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα Θανάσης Βαϊόπουλος και Χαράλαμπος Γεωργούλας καλύπτουν τηλεοπτικά την εκδήλωση
οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα Θανάσης Βαϊόπουλος και Χαράλαμπος Γεωργούλας καλύπτουν τηλεοπτικά την εκδήλωση

Αίσθηση όμως προκάλεσε τόσο στους διοργανωτές όσο και στους παρευρισκόμενους η ανακοίνωση του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη για την  πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, να ζητήσει με επιστολή της προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο την παραχώρηση της συχνότητας του Δημοτικού Ραδιοφώνου στο 1ο ΣΕΚ Βόλου. Αν η πρωτοβουλία του δημάρχου λάβει την έγκριση του Ε.Ρ.Σ. τότε ανοίγει ο δρόμος για τη μετάδοση του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και από τα FM.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, τέσσερεις σχολικές μονάδες δια των εκπροσώπων τους εξέφρασαν  την επιθυμία  δημιουργίας ραδιοφωνικών εκπομπών. Πρόκειται για το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, την ΕΠΑΣ της Νέας Ιωνίας και  το Μουσικό Σχολείο Βόλου ενώ υπήρξαν και αρκετοί μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας που κατέθεσαν προτάσεις για τις δικές τους εκπομπές.

ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τους εκπαιδευτικούς του Ηλεκτρονικού τομέα, Κώστα Αμυγδαλίτση και Αντώνη Ανδριανίδη και μαθητές της ειδικότητας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Επικοινωνιών
ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τους εκπαιδευτικούς του Ηλεκτρονικού τομέα, Κώστα Αμυγδαλίτση και Αντώνη Ανδριανίδη και μαθητές της ειδικότητας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Επικοινωνιών

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους διοργανωτές έτοιμους να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να τους παρέχουν κάθε μορφή βοήθειας και τεχνικής υποστήριξης. Ήδη, μαθητές μέλη της μουσικοθεατρικής ομάδας «Μουσικοθεατρικά Εναλλακτικά»  συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος Κατερίνα Παπαθανασίου θα επισκεφτούν το εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων και το ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη 18 Απριλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο με την υπηρεσία hangout της Google και όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν στο κανάλι του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στο Youtube,www.youtube.com/user/2epalnimag Το σχεδιασμό, οργάνωση και τεχνική επίβλεψη είχαν οι εκπαιδευτικοί Κ. Αμυγδαλίτσης, Α. Ανδριανίδης, Δ. Παπαναστασίου και Ν. Κοντονάτσιος.

οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης σε μορφή power point

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *