Συνεργασία Μουσικοθεατρικής ομάδας 8ου Γυμνασίου Βόλου και Ηλεκτρονικόυ τομέα 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Με την ηχογράφηση των τραγουδιών που ακούστηκαν στην μουσικοθεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου?για τις ανάγκες της παράστασης βεβαίως, βεβαίως!», στο studio ηχογραφήσεων του εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα σχολική χρονιά μία πολυεπίπεδη μορφή συνεργασίας ανάμεσα στα δύο σχολεία.
Η πολιτιστική ομάδα του 8ου Γυμνάσιου Βόλου, «Μουσικοθεατρικά Εναλλακτικά», γιόρτασε φέτος δέκα χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο χώρο της μουσικής και θεατρικής μαθητικής δημιουργίας, ανεβάζοντας ακόμη μία μουσικοθεατρική παράσταση, αυτή τη φορά βασισμένη στο γνωστό έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο». Την ίδια στιγμή, το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, μέσα από πρωτοβουλίες του Ηλεκτρονικού τομέα, τόσο στην υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων όσο και στην παροχή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ήχου και εικόνας, έχει προσφέρει τεχνική υποστήριξη σε δεκάδες project που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια από ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σχολείων του νομού.

Η χορωδία ηχογραφεί…

Σε αυτόν τον άξονα κινήθηκε και η προαναφερόμενη συνεργασία με τον Ηλεκτρονικό τομέα δια των εκπροσώπων του εκπαιδευτικών Κων/νο Αμυγδαλίτση, Αντώνη Ανδριανίδη  και τους μαθητές της τρίτης τάξης της ειδικότητας Τεχνικών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών να παραβρίσκεται σε όλες τις φάσεις  προετοιμασίας και ανεβάσματος της μουσικοθεατρικής παράστασης. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, βιντεοσκόπησαν, επεξεργάστηκαν και παρήγαγαν το DVD της παράστασης, επιμελήθηκαν την αναπαραγωγή του και στη συνέχεια υποδέχτηκαν το μουσικό τμήμα της ομάδας του 8ου Γυμνασίου Βόλου στο χώρο του εργαστηρίου, όπου έγινε η ηχογράφηση.

οδηγίες από την υπεύθυνη του προγράμματος και τη μουσική διδασκαλία των μαθητών, Κατερίνα Παπαθανασίου
οδηγίες από την υπεύθυνη του προγράμματος και τη μουσική διδασκαλία των μαθητών, Κατερίνα Παπαθανασίου

Στο περιθώριο αυτής της συνεργασίας άλλωστε, πραγματοποιήθηκε και διδακτική επίσκεψη στο χώρο του εργαστηρίου, δύο τμημάτων του 8ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο του μαθήματος των πολυμέσων καθώς και χρήσης εργαλείων έκφρασης, επικοινωνίας, ανακάλυψης και δημιουργίας της Πληροφορικής. Οι μαθητές με τους καθηγητές Πληροφορικής Παπαθανασίου Κατερίνα και Σαμαρά Νικόλαο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες διαδραστικές παρουσιάσεις σε θέματα παραγωγής και επεξεργασίας σημάτων εικόνας και ήχου. Πέρα από τα προϊόντα της συνεργασίας, τόσο οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί του Ηλεκτρονικού τομέα Κ. Αμυγδαλίτσης και Α. Ανδριανίδης  όσο και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της πολιτιστικής ομάδας Μουσικοθεατρικά Εναλλακτικά, Κατερίνα Παπαθανασίου και Μαρία Αλπάκη, αποφάσισαν να συνεχίσουν και να διευρύνουν αυτή τη συνεργασία με την ανάπτυξη ραδιοφωνικής ομάδας, που θα παρουσιάζει τις δράσεις του μουσικοθεατρικού σχήματος μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο που ανέπτυξε ο Ηλεκτρονικός τομέας στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Πάνω απ? όλα όμως διαπίστωσαν για ακόμη μία φορά την ανάγκη για ουσιαστική και ανιδιοτελή συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

Ακούστε τα τραγούδια

Ύμνος των μαύρων σκυλιών:

Το γκρίζο γατί:

Η ρετσίνα:

Κάποιος γιορτάζει:

Έχω ένα μυστικό:κατεβάστε τα τραγούδια της παράστασης και φτιάξτε το δικό σας cd

Κάποιος γιορτάζει – Χορωδία (Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Παππάς)

Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών – Χορωδία (Λουκιανός Κηλαηδόνης)

Έχω ένα μυστικό – Χλόη Αμυγδαλίτση & Χορωδία (Μάνος Χατζιδάκις, Αλέκος Σακελλάριος)

Το γκρίζο γατί – Χορωδία (Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Ρούσσος)

Η ρετσίνα – Χλόη Αμυγδαλίτση, Κώστας Παπαδήμος & Χορωδία (Νίκος Χατζηαποστόλου)

cd back cover_s      cd front cover_s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *