Συνάντηση εταίρων για το Z-Wave Digital Home στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Μαθητές και καθηγητές από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία

βρέθηκαν στο Βόλο και συναντήθηκαν με καθηγητές και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο κοινής δράσης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “ Z-Wave Digital Home”, με στόχο τη δημιουργία του σπιτιού του μέλλοντος που θα είναι πλήρως δικτυωμένο και θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθεί και να το χειρίζεται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Πρόκειται για το πρωτόκολλο Ζ-Wave, την τεχνολογία πίσω από την ασύρματη σύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας κλπ.

Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία IoT (Internet of Things) μέσω της οποίας δύναται η δυνατότητα αλληλεπίδρασης των συσκευών που συμμετέχουν στο σύστημα.

Στο σχολείο στήθηκαν τρεις πίνακες, όπου έχουν τοποθετηθεί τα εξαρτήματα του συστήματος και σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν και να ενταχθούν, μετά τη λήξη του προγράμματος, στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, εκπρόσωποι των τριών αποστολών παραχώρησαν συνέντευξη στον εκπαιδευτικό Νίκο Κοντονάτσιο με μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό του 1ου ΕΚ Βόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *