Τελετή βράβευσης μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών

Την Τετάρτη 16 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των καλύτερων ραδιοφωνικών εκπομπών που παρήχθησαν από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο Μαθητικού Ραδιοφωνικού Διαγωνισμού με τίτλο «Κάνουμε Ραδιόφωνο». Ο διαγωνισμός εκπονήθηκε από την ΕΡΤ Βόλου σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Μαγνησίας και αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 70 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας του ιστορικού Σταθμού. Όλες οι εκπομπές ηχογραφήθηκαν στο ραδιοθάλαμο του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του 1ου ΕΚ Βόλου (εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού).

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 14 σχολεία με 20 συνολικά ημίωρες εκπομπές που μεταδόθηκαν μέσα από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου “Με το βλέμμα στην πόλη”.

Η επιλογή των καλύτερων εκπομπών έγινε από πενταμελή επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν η δημοσιογράφος, τ. προϊσταμένη ΕΡΤ Βόλου, κ. Άλκηστις Κιούση (πρόεδρος), η κ. Σοφία Κανταράκη – φιλόλογος, συγγραφέας, υπεύθυνη σχολικών εκδηλώσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας, ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος –  καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης , Θανάσης Βικόπουλος –  δημοσιογράφος ΕΡΤ 3, συγγραφέας και Δημήτρης Χορταργιάς – δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Οι εκπομπές που διακρίθηκαν είναι:

1ο Βραβείο2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Παλιοί  Έλληνες Καραγκιοζοπαίκτες»

2ο Βραβείο1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ο αγώνας των ονείρων μου»

3ο Βραβείο (ισοψήφισαν δύο εκπομπές): 1ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη» και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ένας κόσμος γεμάτος τζαζ».

Απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία στις ραδιοφωνικές ομάδες των εξής σχολείων:

7ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Του κουτιού τα παραμύθια»

4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (Πολιτιστική Ομάδα “Εσπερίτες”) για την εκπομπή «Ραντεβού στον αέρα»

7ο Λύκειο Βόλου για την εκπομπή «Το κελί της προσφυγιάς»

3ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Musicalmoments – Το κινηματογραφικό μιούζικαλ»

Λύκειο Καναλίων για την εκπομπή «Τα φύλα στη λογοτεχνία»


Οι μαθητές Ορφέας Νεύρος (πάνω) και Νίκος Γκουντούρας (κάτω) από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας απέσπασαν το τρίτο και πρώτο βραβείο αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *